Na mestu Starog mlina 2013. biće otvoren luksuzni hotel

Bez autora
Oct 11 2011

Na lokaciji nekadašnjeg Starog mlina, između Mostarske petlje i zgrade BIGZ-a, austrijska „Soravia grupa" počela je u avgustu radove na izgradnji multifunkcionalnog objekta od oko 25.000 kvadrata u okviru kojeg će se nalaziti hotel i poslovna kula. Otvaranje hotela planirano je za jesen 2013. godine. Kad bude realizovan projekata, ova lokacija pored Mostarske petlje i na ukrštanju nekoliko najbitnijih saobraćajnica u gradu dobiće sasvim novi, lepši, luksuzniji izgled, ali i funkciju. Na doskora napuštenom zemljištu, u narednom periodu zgrada Starog mlina biće rekonstruisana u zgradu od 5.115 kvadrata u kojoj će se nalaziti hol hotela, recepcija, sala za konferencije, deo administracije i manji broj soba od ukupno 236 soba i apartmana. Kada se gleda sa Bulevara vojvode Mišića, sa zadnje strane Mlina biće smešten hotel sa apartmanima, sobama, fitnes centrom, restoranom, parkingom i prostorijama za osoblje, a ovaj deo kompleksa prostiraće se na 10.183 kvadratnih metara.

Na mestu Starog mlina 2013. biće otvoren luksuzni hotelNa lokaciji nekadašnjeg Starog mlina, između Mostarske petlje i zgrade BIGZ-a, austrijska „Soravia grupa" počela je u avgustu radove na izgradnji multifunkcionalnog objekta od oko 25.000 kvadrata u okviru kojeg će se nalaziti hotel i poslovna kula.

Otvaranje hotela planirano je za jesen 2013. godine.

Kad bude realizovan projekata, ova lokacija pored Mostarske petlje i na ukrštanju nekoliko najbitnijih saobraćajnica u gradu dobiće sasvim novi, lepši, luksuzniji izgled, ali i funkciju. Na doskora napuštenom zemljištu, u narednom periodu zgrada Starog mlina biće rekonstruisana u zgradu od 5.115 kvadrata u kojoj će se nalaziti hol hotela, recepcija, sala za konferencije, deo administracije i manji broj soba od ukupno 236 soba i apartmana.

Kada se gleda sa Bulevara vojvode Mišića, sa zadnje strane Mlina biće smešten hotel sa apartmanima, sobama, fitnes centrom, restoranom, parkingom i prostorijama za osoblje, a ovaj deo kompleksa prostiraće se na 10.183 kvadratnih metara. Hotel će biti po visokim standardima hotela sa četiri zvezdice, ali se još ne zna kome će od renomiranih međunarodnih lanaca hotela pripasti.

Poslovna kula od 3.900 kvadratnih metara sa staklenom fasadom nalaziće se s prednje strane Mlina i imaće 12 spratova, a biće osmišljen i manji trg ispred objekta, dok će se ispod nalaziti etaža za parking sa 150 mesta. Inače, partneri „Soravia grupe" na ovom projektu vrednom 55 miliona evra jesu Evropska banka za obnovu i razvoj i Erste bank.

- Prema projektu, zgrada Starog mlina, koji je zaštićeni spomenik kulture, biće u potpunosti obnovljena i zadržaće svoj autentičan izgled, a služiće kao frontalni deo objekta. Po završetku, hotel će biti dat na upravljanje nekom svetskom hotelskom operateru, a zasad pregovaramo s brojnim svetskim brendovima. Ovaj projekat trebalo bi da poveća ponudu kvalitetnog hotelskog smeštaja i poslovnog prostora u Beogradu, s kojim prestonica godinama kuburi - kaže za „24 sata” Berhard Ebner iz kompanije „Soravia Srbija”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik